Suvi läbi, aga meie südames ikkagi

Ehk uus hooaeg Kabudes algamas. On september 21 ja reede, kui Ruusale saabub vana (ja natuke uus) hord Kabukaid. Algamas on 15.hooaeg Kabudel. Õhus on särtsu ja tahtmist on rohkem kui küll ja juba esimeses laagris hakkab töö pihta uute tantsudega. Maido võtab enda tantsu käsile. Muusika meile kõigile tuntud "...valgel laual, rätiku all palav leib.." Samal ajal teises ruumis on Indrek aka Jaak ning temalgi tants valmimas, muusika valik muusikalist Libahunt ja "Lilled juustes". Nimelt see on üks paljudest lugudest, mis ootab novembri alguses Salme kultuurikeskuse lava. Toimub uute tantsude konkurss, kus valitakse samal ajal ka 2014a Tantsupeo tantse. Kui Maido ja Jaak on tantsutegemise lainel, siis Andre Laine kaugel maas pole. Tema ülitempokas tants "vanadele"  "Selle värava taga ma...". Sellest tantsust on kiirem vaid Miku mürgiprits kevadeti, kui bellarus mööda põlde tuhiseb. Septembri laagris sai ametliku kinnituse ka selle kohta, mis oli pool suve ringi tiirlenud - Maximum Punktid läheb Tallinna tantsu õppima. Aplaus! Jällegi uus, tants õppiv, noor inimene Kabudest. Edu! Laagris anti eelmise hooaja kõige enam esinemas käinud Kabule kink üle. Selleks oli Mihkel "Miša" Peterson. (See kutt seal õhus, topelt). Laagris loositi välja ka eelmise hooaja küsitluse vastajate vahel välja auhind. Auhinnaks olid Kabu kõrvarõngad ja Noku võitis need. Ta võttis kaasa Neku (Lisett, kui keegi ei tea), et koos julgem olla seal rivi ees



Oktoobri laager toimus 12-14oktoober. Esimest korda vist üldse toimus meil rebaste aka kulleste ristimine oktoobri laagris. Kulleseid nüüd meeletult palju polnud, aga see eest olid nad tublid. Laagri stiiliks oli  - Kuldne keskiga (ehk vanemad Kabud) ja tited (kullesed).





  














.







Kulleste oksjoni raha, nagu alati, läks kokatädi Reseeda jõulupreemiasse. Kui nüüd õigesti mäletan, siis kuningas Mikk oli selle aasta suurim kollektsionäär. Rabas kahe käega, nii naisi, kui mehi. Ühed põllu peale tööle, teised meelt lahutama. Oktoobri jätkus muidugi uute tantsudega töö, sest peagi oli ukse taga konkurss. 
November ja 4 oli päev, mil Kabud oli Salme kultuurikeskuse laval. Tehti mitu tantsu ja saime ka telekasse. Jei! Video sellest allpool. Nagu esimene kulleste ristimine toimus oktoobri kuus, siis novembri kuu laager (30nov-2dets) oli selles mõttes huvitav, et laagri ajal ei toimund Vello sünnipäeva, Vello enda sünnipäeval ei mänginud korvpalli ning oli kõige esimene enda peol! Nagu VAU! Viimaste aastate hullemaid uudiseid. Teel novembri laagrisse läks ühel seltskonnal auto katki, Tartu linnas. Aga nagu korralik Kabukas ikka, verest välja ei löödud ning õhtu lõppes veel paremini, kui oldi mõeldud. Tänu Maido tuntusele ja tegudele, saadi tutavaks ka Taavi Petersoniga. Laager oli meeliülendav. Seda näitas ka seda et osad Kabud läksid Tartu Ülikooli ballile. Oskame olla ka viisakad ja viksid.




















Lühidalt ja kiirelt oleme jõudnud juba 28dets ja Kopra tallu, kus toimus Kabujõul 2012a. Selle aasta teema oli "Mina olen sinu kingitus" Julgen siin väita, et Henri võitis selle stiilipeo. Henri suutis olla peris kaua aega, pidevalt kastis.



Nagu ikka jõulude ajal, oli ka seekord kingi saamise aeg. Üle pika aja tuli lavale Lätis kuulsust kogunud Mjäuu koor. Kui Lätis repertuaaris olid hümnid, siis jõulude ajal ikka jõululaul. Pidu kesti hommikuni, nii naised saunas järgmine päev rääkisid. 
Trummipõrin ja olemegi uues aastas. Uue aasta 2013a esimene laager oli Ruusal ning toimus see 25-27jaanuar. Laagris tuli kokku meeskond, kes hakkab juubelikontserdiga tegelema. Alustati ka kindlat tööd juubelikontserdi tantsudega. Pandi ideid paika.  Miša korraldas ka uue aasta esimese laagriõhtu. Teemaks oli Ärme-täna-öösel-magama-lähme ehk õudusfilmi vaatamine.
Panen siis mõned asjad veel ridamisi juurde, millega Kabud tegelenud on:
      
      · Piret ja Pip orgunnisid Kabudele teatri külastus

· 29nov  Kabud ja Kruuv Sinilinnus koos rockimas! 
· 2012a juulis panid Kadi ja Mari käima 14a hooaja tagasiside. Paljud asjad said üles võetud.
· Hirsnik käis Viljandis ja Tallinnas tantsukatsetel. Max punktid ja bujakaa – Tallinnasse vastu võetud.

Ja esinemised:

· 4jan käidi Farm Plant jõulupeol esinemas, 4paari 
· Koolitants Põlva eelvoor toimus 24jan 2013. Saadi edasi. 14märts poolfinaal Võrus. Hoiame pöidlaid.
· 8dets esinemine Moostes Jõu numbritega. Esines 4meest ja 5naist
· 1dest Moostes esinemine, kohal 8paari! 
· Uute tantsude konkurs  4nov. 8paar.
· 19aug Tilsis. 10inimest Nägime vana Kabukat Lauri Eskorit, kes elas aia tagant kaasa.
· 6juuli 4paar esinemas Lionsi üritusel. Samakat sai ka peale tantsu. Nalja, nagu ikka, sai ka. Hoirat hoirat on aastaid juba kuulus.
· 27-29juuni Prangli videosse võtmine koos Kruuviga. Kuuluses saab tiibadesse Bikiini-Hanna. 4paari. Ja loomulikult tuli sellest välja ka video:
http://www.youtube.com/watch?v=Z0nPnMtBdks






0 comments: