Juba olemegi eelmise suve suursündmuse juures

Kui juuni lõpus oli lõbus reis Läti maale, siis ega juuli meil kunagi aktiivne pole olnud. Viimasel ajal. See aasta oli aga kõik teisiti. Kuna augusti alguses tahtsime alustada järjekordse Ülevabariigilise Noorte Tantsijate laagriga, siis tööd juulis jätkus. Läbirääkimised, arvutamised, läbirääkimised, arvutamised, mitmed kirjad teele pandud, vastu võetud. Uued läbirääkimised. Et see on täiesti normaalne tegevus. Aga, et laager ikka saaks olla produktiivne, siis Kabud ja sõprusrühm plaks-plaks Lee tegid eel-laagri. Laagri kohaks sai Rõstna lähedal oleva puhkemaja. Tegemist oli superb kohaga. Eraldi majad magamiseks, üks suur maja kokkamiseks, koosistumiseks, saun, suitsu saun- teadagi milleks. Lähedal oli lämmijärv, võrkpalli plats, vesiratas. Ja loomulikult Maido enda tantsudega. Laager kestis 28-30juuli. 
Selle aja jooksul tegime ise endile süüa. Küll saime supi kokku keedetud, kartulisalatit tehtud, grilli ja kuna üks pühapäev jäi sisse, siis ka pannkooke.

Kuna meil oli kasutada ka võrkpalli plats, siis tuldi mõttele et teeks ühe Kabu ja plaks-plaks Lee vahelise mõõduvõtmise. Plaks-plaks Lee säras ühe korra, kui Ardo the Great pani Andre the Kuulus löögile üksi bloki vastu. Aga see oli ka ainuke plaks-plaks Lee õnnemoment. Kabud võitisid ülekaalukalt. Jääme ootama uut väljakutset plaks-plaks Lee poolt.


Kui eel-laager peetud, kolisime enda 100000 asjaga Värksa G hoonesse. Sinna hakkas 30juuli valguma teisi tantsurühmi erinevates Eesti paikadest. Kohal oli ka Kabude Saaremaa filiaal. Kokku tuli ligikaudu 200 noort tantsijat, kõigil soov tantsu teha, koos olla ning etendus 3augusti õhtuks lavale seada. Trennid läksid nii kooli staadionil, kui ka võimlas käima. Tantse seadsid Maido, Andre, Aveli ja Ele.
Erinevatel õhtutel korraldati osalejatele lõbusaid mänge. Teateri tükid elus enesest, teatevõistlused eesti rahva sammustiku peale. Teine õhtu mindi külastama  Setu Vabaõhumuuseumit. Oli ka õhtuid kus Jalmar Vabarna tõi kohale enda etno-disko plaadid, surus klapid pähe ning hakkas plaate keerutama. Ei olnud mitte ühtegi momenti kus oleks olnud vaba ruumi kooli võimlas. KÕIK vihtusid tantsu. Eesti mees (ja ka naine) ON Tantsulõvi.
3august toimus etendus. Etenduse ajal toetasid tantse ansambel Zetod ja Värska kohalikud leelotajad. Publikut tuli üle mõistuse palju. Kohalike huvi oli suur, kuna nii öelda enda "poiss" Maido tegi etendust. Etenduse viimane tants tõmbas paljude kopsu kokku, aga seda suurem oli naeratus kui see läbi oli. 

Kuigi etendus sai 3august läbi, siis ei olnud veel lõppenud laager ise. Laager läks edasi 4augustil Setu Kuningriigipäevade rongkäiguga. Kõik etenduses osalenud tantsijad osalesid seal. Eraldi õhtu jooksul tehti veel ka Tantsupataljon, mille ülemaks sai Maido. Pataljon pidi marssima Ülembsootska  eest läbi ja vanduma truudust. Seda tehti valjukalt ning Kuningriiki lubati kaitsta TANTSUGA, TANTSUGA, TANTSUGA!  4augusti päeval toimusid ka esinemised kohalikul laadal. Seal esinesid erinevad rühmad etenduse tantsudega. Muusikaga toetas tantsimist Zetod.  Eraldi mainin siin postituses ära hullu-töö-mehed-metsast ehk Mikk, Ando ja Valmar, kelle abil püstitati kogu dekoratiivne osa lavala (mõningate ilusate neiude abil). Ja terve laagri aitasid administratiivsete ülesannetega. Aitäh mehed. 

0 comments: