Kabukate tegemised: jaanuar - märts 2012

JAANUAR
Kabukate esimene maailmalõpuaasta laager toimus 20. - 22. jaanuaril Ruusal. Kuna paljud polnud üksteist kaua aega näinud, siis ühisüritust ei toimunud - igaüks sai omas nurgas kõik maailma jutud ära rääkida. Kõik uued tantsijad said võimaluse astuda fotoboksi, et teha kaunis võte kabukate koduka jaoks. Pätul oli kaasas Kinecti (äkki kirjutatakse teistmoodi) mäng ning see sai väga kiirelt kõigi kabukate uueks ebajumalaks. Terve õhtu vehiti ja rassiti ekraani ees ning peale laagrit valutasid lihased veel päevi.


VEEBRUAR
Veebruari laager tuli üsna ruttu - 10. - 12. veebruar 2012, ikka Ruusal. Seekord sai lõpuks teoks kabukate ja leekate ühislaager. Ruusale tuli meile külla ligikaudu 17 Lee tantsijat, otse Tallnast. Millegi pärast meid nendega väga kokku ei lastud - nemad tantsisid ühes saalis, meie teises. Õhtuti lasti meid siiski ka veidi kokku. Kuna veebruar on nagu ikka sõbrapäeva kuu, siis oli laupäeva õhtul ka pisike välenatini-teemaline üritus. Tehtid kõiksugu aktiiv-sportlikke mänge, mis olid vürtsitatud veidi tihedama musitamise ja kallistamisega. Traditsiooniliselt oli ka "meilonüksaju" mäng paarikestele - seekord läks võit leekate armastajatele. Loomulikult oli taas kohal ka ebajumal Kinect, mis vallutas ja hullutas ka leekaid.



Väike videooo ka - http://www.youtube.com/watch?v=HbxN2D5L4Vk

MÄRTS
Märtsi laager toimus 24.- 25. märtsil, ikka Ruusal. Kuna veebruari ja märtsi laagri vahe oli väga pikk, siis oli taaskord õhtul vabakava, et saaks nurkades sussutada. Trennis tehti tööd, et saaks ilusasti ja viisakalt esinetud maakonna rahvatantsu žanripäeval - selleks harjutati palju "Kalameest". žanripäevale olnud minemas, said tunda vanu häid pärle, nende seas ka "Tuljak". Kadi ja Hirsnik särasid "Ingliska" alguse soolopaarina ning Kaidi ja Vello hiljem "Ingliska" keskkoha soolopaarina. Veidi tegime ka "Sjüda tuksub", mis tegelikult tuli juba päris hästi välja. Ehk sai kõvasti tantsu, kõvasti tantsu ning kõvasti tantsu. Rahvast oli küll vähevõitu, aga sellist mõnusat ühtsust ja soojust oli nagu muda.

30. märtsil osales 8 paari Põlvamaa rahvatantsu žanripäeval, mis toimus Vilustes. Esinemine läks ju hästi - esmaesitlusele tuli Aveli "Kalamees". Lõpp oli väike lambakari, aga muidu oli ju hää. Lisaks tantsule tuli esitada ka reklaami-teemaline kava. Meie reklaamisime tantsupisikut - staarid olid Jänku ja Ando. Oma reklaamikava eest saime eripreemia - igaüks sai pulgakommi. Oma avaliku kabudebüüdi tegid Hanna-Grete, Martin ja Piret.



Väike video ka - http://www.youtube.com/watch?v=3d-GERdl5oY&feature=youtu.be



k.

0 comments: